Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)
Εκτέλεση
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 250οC στον αέρα και αφήνουμε να ζεσταθεί , τουλάχιστον 30’ πριν βάλουμε τα καλτσόνε μέσα.
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και αφού κάψει ρίχνουμε μέσα το σκόρδο μέχρι να τσιγαριστεί.
- Αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα τον πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη ή βασιλικό.
- Αφήνουμε για πέντε λεπτά να βράσει και στη συνέχεια βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Ξεσκεπάζουμε το μπολ και κόβουμε τη ζύμη στα δύο.
- Την πλάθουμε λίγο με τα χέρια μας για να φύγει ο αέρας και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
- Με τον πλάστη ξεκινάμε να ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει στρογγυλή και λεπτή – όχι πολύ λεπτή.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ίσιο ταψί ή σε στρογγυλά μικρά ταψάκια.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα στη μισή ζύμη και με ένα πινέλο λαδώνουμε την άλλη μισή.
- Προσθέτουμε τριμμένη ή φρέσκια μοτσαρέλα, μπέικον ή προσούτο, φρέσκα ντοματίνια ή ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας στο δικό του καλτσόνε και σκεπάζουμε τη ζύμη έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο.
- Μπορεί να γίνει και υπέροχο γλυκό με σοκολάτα στη γέμιση!
- Με ένα πηρούνι πατάμε τις άκρες της ζύμης ώστε να κλείσει τελείως και τοποθετούμε στην κάτω σκάλα του φούρνου.
- Ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
- Το μόνο που απομένει είναι η απόλαυση της δημιουργίας μας που θα ικανοποιήσει τόσο τα γούστα των φίλων όσο και των παιδιών μας.
- Τα ταψάκια και τα πιάτα μας θα είναι πολύ γρήγορα πάλι καθαρά με τη βοήθεια του πολύτιμου Fairy που διαρκεί μέχρι και 50% περισσότερο* για τις επόμενες γαστριμαργικές μας δημιουργίες. από το επόμενο σε πωλήσεις προϊόν.http://www.epithimies.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου